среда, 17 января 2018 г.

Türkiyeden Ethereum Coin Alma

Türkiyeden Ethereum Coin Alma
Türkiyeden Ethereum Coin Alma


Türkiyeden Ethereum Coin Alma Dünyada meşhur olan kripto para artık günümüzde ülkemizde de yavaş yavaş adından söz ettirmeye başlamıştır. Ancak ülkemizde henüz kripto paraların tamamını satın almak mümkün değildir. Satın alınabilen 2 popüler kripto para Bitcoin ve Ethereum’dur. Peki bu Ethereum nedir, ne zaman ortaya çıkmıştır ?


Ethereum


Ethereum coin 2013 yılında Vitalik Buterin tarafından ortaya atıldı. Kendisi kripto para araştırmacısı ve programcısıdır. Bu kripto paranın ortaya çıkışı 2015 yılının Temmuz ayında olmuştur. 2016 yılında 2’ye ayrılarak Ethereum ve Ethereum Classic oldu. Kimilerine göre bu bölünme Ethereum fiyatına olumsuz yansıyacağı düşünülse de bu durum beklendiği gibi olmadı. Aksine beklenmedik bir şekilde borsayı alt üst ederek değerine değer kattı. Bir aralar 8 dolar seviyelerinde bulunan Ethereum günümüzde 3 bin 890 TL lere ulaşmıştır. İlerleyen zamanlarda Bitcoin’in yerini alacağı da söylentiler arasında.


Türkiye’de Ethereum Alımı


Bu konu hakkında 2 yol mevcuttur. Bu yüzden ben 2 yoluda sizlere anlatacağım ve dilediğiniz yolu seçip alabilirsiniz.


1)Bitcoin Transferi İle


Eskiden ülkemizde tek satışı olan coin Bitcoin’di. Bu yüzden öncelikle Bitcoin alıp transfer ederek altcoinlere çevire biliyorduk. Fakat günümüzde Ethereum da almak mümkün. Lakin eskiden beri yatırım yapan yatırımcıların bazıları hala bu yolu kullanmaktadır. Bu yüzden size kısaca bu yolu anlatacağım. Öncelikle bu yolla Ethereum almak için Bitcoin almanız gerekmektedir. Alacak paranız yoksa veya para vermeden Bitcoin sahibi olmak istiyorsanız bedava Bitcoin kazanma uygulamalarını deneyebilir veya Bitcoin mining yapabilirsiniz. Para ile satın almak için Türkiye’de tavsiye edebileceğim 2 platform var.


Bunlar BTCTurk ya da Koinim’dir. Bunlara üye olup Bitcoin satın alın. Daha sonra Ethereum satın alabileceğiniz bir dijital para borsasına üye olun. Bu konudaki önerim ise Yobit’dir. Bu sitenin bir çok avantajı bulunmaktadır ve altcoin fiyatları uluslararası standartadır. Kayıt olduktan sonra üst kısımda bulunan Wallets kısmına giriyoruz ve bu bölümdeki BTC’nin yanındaki + işaretine basıyoruz. Karşınıza çıkacak adres sizin Bitcoin transferinde kullanacağınız hesabınız yani kredi kartındaki İban numarası olarak da düşünebiliriz. Bitcoin aldığımız sitede Bitcoin gönder e tıklayıp bu adrese gönderiyoruz. Daha sonra hesabımıza gelen Bitcoin i üst taraftaki ana menüde yazan Trade bölümüne girip Ethereum u seçip Buy yazan yere basarak Bitcoin i Ethereum’a çevirebilirsiniz. Ethereum Karlı mı?


2)Türkiye’den Direkt Ethereum Alma


Bir diğer yol ise 1-2 ay önce çıkan Türkiyeden direkt Ethereum almadır. Diğer yolda yapacağımız transferler sırasında ücret ödedeğimiz için bu yol daha caziptir. Bunun için de önerebileceğim site Bittrex’dir. Buraya üye olup Ethereum’u seçip direkt alabilirsiniz. Nuri Özkan Kişisel Blog


Original article and pictures take www.bistcoin.gen.tr site

Комментариев нет:

Отправить комментарий